geschenkenlaantje servetten hobbymateriaal tafelaankleding powerball header

Powerball vragen en weetjes

Waarvoor gebruik je een Powerball?

Een powerball weegt weinig en is dus makkelijk mee te nemen. Het is uitstekend te gebruiken bij een warming-up of een cooling-down van vele sporten. Denk aan badminton, tennis, honkbal en hockey, Eigenlijk alle sporten waarbij je je arm gebruikt. Ook een voetbal keeper kan er baat bij hebben. Maar ook op kantoor om even een pauze te houden tussen al het computer werk door. Hiermee heb je even hele andere bewegingen en zo voorkom je RSI klachten.

Top


Hoe komt een Powerball aan z'n kracht?

In de Powerball bevindt zich een rotor die om een as draait, terwijl deze as haaks op die eerste beweging draait in het binnenste van de Powerball. Door de Powerball steeds sneller te bewegen zal de rotor meer toeren maken. En hoe meer toeren de powerball maakt, hoe sterker de kracht die ontwikkeld wordt.

 

Dit is ook te horen als 'janken'. Dit geluid motiveert veel mensen om de powerball nog sneller te bewegen. Wie graag een echte 'huil' wil horen, kan kiezen voor de Powerball Sound. Maar je kunt ook gaan voor het uiterlijk of voor de extra's. 

TopAan en uit zetten van de toerenteller op de powerball.

Om de toerenteller aan te zetten, druk je op het rechter knopje (ON/CLR). Er verschijnt dan een 0 in het scherm. Dit verandert zodra je de bal gaat gebruiken.

Als de bal 40 seconden niet gebruikt wordt, zal de toerenteller het scherm weer uitschakelen.

Top


 

Wist je dat,...Gayle Mahulette

  • de Nederlands badminton kampioene van de jaren 2014, 2017, 2018 en tweede in de jaren 2015, 2016, 2019 en 2020 op het dames enkelspel, Gayle Mahulette, ook traint met een powerball? Hier op de foto demonstreert ze de Powerball Supernova (inmiddels uitverkocht). Als je die snel genoeg beweegt, zal deze licht geven.
     
  • de powerball is ontwikkeld ten behoeven van de ruimtevaart? Als u de powerball bekijkt, lijkt het een leuk speeltje, maar in feite is het een gadget die in 1973 is ontwikkeld voor training en/of fitness van astronauten in de ruimte.
     
  • de powerball sins 1994 ook in Europa te koop is.
     
  • de powerball is een uitstekend hulpmiddel om te herstellen en te voorkomen van RSI, CTS, een tennisarm of een golfelleboog. Steeds vaker verwijzen fysiotherapeuten naar het gebruik van een powerball.

Top

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN